28 Haziran 2012 Perşembe

Termal Su Fıs Fıs


Kış aylarında eczacım sayesinde kullanmaya başladığım ve havaların ısınması ile birlikte iyi ki tanımışım bu ürünü dediğim bir sprey ile tanıştırmak istiyorum sizi. Avene Thermal Su. 

Cildimizi dış etkenlere karşı koruyarak, makyaj sonrası da uygulanabilen saf termal suyu. Ciltteki tahriş ve kızarıklıkları gidermek ve cildi rahatlatmak için kullanılıyor. Ben ufak tefek yara beremin üstünde bile kullanıyorum. 

Bunaltıcı sıcağın başladığı şu günlerde serinlemek için fıslatıyorum sık sık. Ve de malum girmeye başladığım solaryum sonrası bunalmışlığımı gidermek için. Cildim müthiş rahatlıyor nefes alıyor. Çantamdan hiç ayırmıyorum. Siz de güneş sonrası, makyaj temizliği sonrası, epilasyon sonrası vb. durumlarda cildinizi rahatlatmak için kullanabilirsiniz. 

Ürün ile ilgili detaylı bilgi için tık tık. 


Çeyize eklenen parçalar #5 bardak kadeh

Şurada sofralarımı şenledirecek fincan takımlarından bahsetmiştim. En büyük parçadan başlamam gerekirken nasıl en minik parça ile başlayıp yol aldığımı öğrenmişsinizdir okuduysanız. 

Şimdi sıra en büyük parçada. Aslında yemek masanız için gerekli olan ikinci büyük parça. Yemek takımınız ile uyumlu ve mümkünse su, meşrubat, rakı ve şarap kadehlerini içinde barındıracak çok parçalı bir takım. Tabi bir de  sade bir model bulmak var ki işin en zor kısmı işte o. 

Bu noktada tercihimi yine Koleksiyon'dan yana kullandım. Rasagandha serisi şarap kadehlerinden edindim 8'er adet.  İncecik camları ile sakarlık konusunda yüksek yapmış bünyeme uygun düşerler mi endişeliyim, ancak çok şıklar.



Seri beyaz ve kırmızı şarap kadehlerinin yanı sıra şampanya, grappe, konyak ve likör kadehlerini de barındırıyor. Siz ihtiyacınıza göre istediğinizi edinebilirsiniz. Adet fiyatları 19 - 26 TL arasında değişiyor.

Ardından su, meşrubat ve rakı kadehleri geliyordu. Markanın Istanbul serisi de kadehler ile o kadar uyumlu üretilmiş ki, birlikte kullanılmak üzere  tasarlanmış bence. Aşağıdaki viski bardağını aynı zamanda, su bardağı olarak kullanmak üzere edindim. 




Koleksiyon İstanbul Viski bardağı 

Su  bardağını da meşrubat bardağı olarak kullanmayı planlıyorum. Bu bardak kadeh mevzuunda kural yok,  İngiliz Kraliyet ailesine gelin gitmiyorsanız bana göre. İhtiyaca göre değiştire değiştire kullanabilirsiniz:) 


Koleksiyon İstanbul Su bardağı 




P.s Istanbul serisinin rakı kadehleri de çok şık. Ancak bizim evde rakı severler afilli kadehlerden pek hoşlanmazlar. Vay efendim ölçüsü anlaşılmazmış, vay efendim ağzı dar olmasınmış, vay efendim tipi yamuk olmasınmış. Bu sebeple rakı kadehlerini bu seriden tercih edemedim.

P.s 2 Alternatif bardak ve kadeh takımları için, yüzlerce çeşit barındıran Paşabahçe'nin Kanyon ve Adress Istanbul mağazalarını ziyaret etmenizi tavsiye ederim. 

P.s 3 Kate Middleton'ın işi çok zor vallahi, Allah yardımcısı olsun:) 

27 Haziran 2012 Çarşamba

Kaytan bıyıklı nedimeler

Evlilik süresince gerçekleşen kutlamalarda çeşitli aksesuarlar kullanmak renk katıyor geceye. Ben de yakın bir arkadaşımın kına gecesi için ellerimle siyah kartondan bıyıklar çizmiş onları Starbucks'dan aldığım karıştırma çubuklarına yapıştırmıştım. Bıyıkların yampiri yumpiriliğine bakmayıp, gece boyunca fotoğraflara bıyıklı hallerimizle gülümsemiştik kızlarla.



Gezdiğim yabancı sitelerden birinde hazır bıyık taslaklarını bulunca paylaşmadan edemeyeceğim, sizin bıyıklarınız daha afilli olsun.  İyi Eğlenceler!



26 Haziran 2012 Salı

Çeyize eklenen parçalar #4 bardak çanak

Sofraların en önemli unsurları bardaklar. Çeyiz alışverişi yapmaya başladığımdan beri tüm serileri tek tek tamamladığım bir KOLEKSİYON var. Ben klasik takımlardan hiç hoşlanmam. Süslü püslü olmayacak, lakin sıradan da durmayacak.

Çeyiz için ana ihtiyaçları paylaştığım bir liste vardı şurada. Bu noktada birincil ihtiyaç misafir sofrasını tamamlaması için kadeh ve bardaklar olacaktı ki kendilerinin tamamını takım halinde bulmak ve de onların işsiz, süssüz püssüz olması pek zor. Adress Istanbul'un tepesinde yer alan kocaman Paşabahçe mağazası alternatif olabilir ancak ben tam aradığımı bulamadım orada da.

Yanı sıra çay ve türk fincanı için alternatifler çay bardakları ve günlük kullanım için de alternatiflere ihtiyacım vardı. Nereden mi başladım :) İşte aşağıdaki parçalardan.


Bir Esse indirimi ziyareti sırasında kendilerini buldum  ve renkleri çok kullanışlı ben bunları her parçayla uydurur kullanırım dedim, böylelikle Sufi serisi ile tanışmış oldum. 






Ardından Sufi serisinin diğer parçalarının takipçisi oldum elbette. Sevgilinin espresso severliğinden bahsetmiştim daha önce. Haliyle Sufi serisinden edinilen ikinci takımım da espresso fincanları oldu. Ardından da çay ve türk kahvesi fincanları. Her biri 6'lı setler halinde satılıyor, en bol çeşiti de ben Masko Koleksiyon mağazasında buldum. 



Koleksiyon - Sufi Espresso Fincanı 


Koleksiyon - Sufi Türk Kahvesi Fincanı 


Koleksiyon -  Sufi Çay Fincanı

Sufi serisinin Irismano adı altında satılan bir de desenli ve renkli modelleri var ki ben onlardan neden almamışım diye de hayıflanmıyor değilim Kendileri gümüş ve gold çizgileri ile misafirlerinizin büyük beğenisini toplayabilir ve mutfağınızın en sevdiğiniz parçaları olabilirler. 



P.s Yemek sofrası için seçtiğim kadehler ve bardakları ile ilgili postu da önümüzdeki günlerde paylaşıyor olacağım. 

25 Haziran 2012 Pazartesi

Maslak Mudo bir cennet!

Mobilya alırken dikkat edilmesi gerekenler gibi klişe bir yazı yazmayacağım. Yapılması gereken tek ve en önemli maddeyi söyleyeceğim ama size! Maslak'ta hemen Köşebaşı Kebap'ın yanında yer alan Mudo Concept mağazasına uğramak.


Eğer siz de bizim gibi her parçayı ayrı ayrı kombinlemeyi tercih ederseniz ve takımlardan hoşlanmıyorsanız bu mağaza tam bir cennet! Aydınlatmadan, koltuğa, puflardan, masalara, sandalyelerden seperatörlere, sehpalara ne ararsanız bulmak mümkün.

Yukarıda gördüğünüz siyah deri chesterfield kanepe benden 10 puan almakla birlikte, sevgiliden; deri olması, oturma kısmının oldukça derin olması ve siyah renkte olması sebebi ile kırık not aldı. Siz böyle bir kanepeye sahip olmak isterseniz fiyatı 8000 TL civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.


Bir diğer beğendiğim  yukarıda ve aşağıda renk alternatiflerini gördüğünüz kanepe. 
Ana parçalarım henüz belirlenmediği için uyum konusunda tereddütlerdeydim. 


Bir diğer beğenilen chester:) 


Mutfak ya da balkon için kullanabileceğiniz bir sandalye. 


Her parçayı siyah tonlarda beğendiğimi fark ediyorum ancak elimde değil çok şıklar! 






Bu da bizim şirin mutfak masamız:) Ben kendisini Ikea'dan aldığım sandalye ve minderler ile kombinledim:)



P.s : 2012 online Mudo Concept kataloğunu incelemek için tık tık 

22 Haziran 2012 Cuma

Gelinlik Mevzusu / The End

Hayallerimdeki gelinliğe ulaşmak için, şöyle yola çıkmış, şöyle dolanmış ve aradığımı bulamamıştım. Evet yaptığım son turda gelinliğimi buldum ve aldım. Şimdi düşünüyorum da hayallerimden çok uzaktayım. Dar kesimli, dantel kollu bir gelinliğin hayali içerisindeyken pufidik mi pufidik, kabarık mı kabarık straplez bir gelinliğim var! 

Tereddütler içerisinde miyim? Evet. Bu kadar çok çeşit varken ve ben onlarca gelinlik denemişken seçmek ve karar vermek çok zordu. Kafalar iyice karıştı. Ben de kendimi içinde en iyi hissettiğimi seçtim. Doğru bir seçim yaptığımı umuyorum. 

Gelelim turumuza. Nerelere gittim, neler denedim. Geçtiğimiz turu detaylıca anlatmıştım sizlere. Nişantaşı civarındaki mağazalara gitmiştim o turda. Avrupa yakasında uzun yıllar yaşadığım için o taraf daha yakındır hep bana, ancak arkadaşlarım Anadolu yakasındaki mağazaların daha bol çeşitli ve daha ilgili olduğunu söyleyince randevular bir kez daha oradan alındı. Az zamanım kalmıştı ve bu sefer karar vermeliydim.





Öncelikle Suadiye Pronovias ziyaret edildi. Nişantaşı mağazasından oldukça farklı. Geniş, ferah ve daha çok çeşit varmış hissi uyandırıyor. Istanbul Shopping Fest dolayısı ile bazı gelinlikler de indirimler vardı, başladım denemeye. 


Yukarıda gördüğünüz gelinlik Vakko Wedding Akaretler'de denediğim,  La Sposa gelinliğin neredeyse aynısı. Fiyatı 6.000 TL civarlarında. Sırtının yuvarlaklığı, yakası oldukça şıktı. Ancak üstümden döküldü hissi uyandırdığı için elendi. Sipariş üzerine üretildiğini de belirtmeliyim. 


Denediğim bir başka model de işte şu şahane pırıltılı. Belinde çirkin bir kemer vardı onu pembe bir kurdele ile hayal ettik bu yüzden. Shopping Fest kapsamında indirime girmiş ve 4400 TL gibi uygun bir fiyata düşmüştü. 


Tek kalmıştı ve üzerimdeki gelinlik bedenime göre ayarlanarak benim olacaktı. Ancak yine giyilip çıkarılmasından dolayı yıpranmış gibi geldi. Ne tam kabarık ne de dökümlü olmaması dolayısı ile, yine içime tam sinemedi.

Pronovias'dan sonra hemen üst katında yer alan Vakko Wedding'e geçtim. Buradaki gelinlikler de Shopping Fest'den payını almış indirimlerle şenlenmişlerdi. 


Şu Wera Vang'ı giydim önce. 11binlerden, 8binli fiyatlara düşmüş ancak ilk kez bir gelinliği bu kadar beğenmedim. Hiç bir özelliği yoktu bana kalırsa. Çok gelinlik gelinlikti! Bana da yakışmadı zaten.


Denenen bir başka model benim için aşırı klasik ve işli kaldı. 


 Son olarak bir Wera Vang daha. Fiyatı yine 5000 TL civarında olan bu model ile seçtiğim gelinlik arasında, oldukça kararsızlık yaşadım. Bu model eski bir model de olsa bir Wera Vang idi ve benim tarzıma yakın bir tasarımdı. Ancak gerek renk olarak gerekse diğer detayları ile gelinlikten çok bir nişan tuvaletini andırması sebebi ile kazanan diğer model oldu.


Elbette ki gelinliğim sürpriz:)

P.s: Gelinlik arayışındaki ilk turumda, ne aradığını bilmeyen bir gelin adayıydım. Denemelerim sonucu elemelerim ve kriterlerim oluştu. Dolayısı ile ikinci tur kesinlikle daha verimliydi. 

P.s 2: Geç kalmışım diye çok endişelenmiştim, ama her şeyde bir hayır vardır inanışı boşuna değil. Shopping Fest indirimleri ile hem indirimli bir gelinlik kapma fırsatı buldum hem de, uzun sipariş süresini beklemeden denediğim gelinliğin sahibi oldum. 

21 Haziran 2012 Perşembe

Düğün hikayecilerinden peri masalları

Onlarla tanışmam, bu yılın başlarına denk gelir. Yine sayısız alternatif içinde boğulmuşken farkettim kendilerini. Çok uzaklarda, Ankara'dalardı. Sevgili ile paylaşınca yaptıkları işleri, bir pazar günü tuttuk Ankara'nın yolunu. Kapalı ofislerini bizim için açtılar, evlerinde gibi ağırladılar bizleri. 

Düğün Hikayemiz'den bahsediyorum evet. Videografi ve düğün hikayeciliği konusunda üstlerine tanımıyorum, özellikle sunum kısmında müthişler. Zaten malzemeyi farklılaştıran da hep sunum değil midir zaten:)  Mart başıydı yanlış hatırlamıyorsam gittiğimizde, el sıkıştık kendileri ile. Ortaya neler çıkacağı konusunda inanılmaz meraktayım şu ara. 


Benim favorim Eylül / Hakan 
Çiftin ışığının ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz böylelikle! 

Şimdi ağırlama sırası bizde. Düğün günü bizimle olacak her anımızı bir mucize gibi kayıt altına alacaklar, sonra da sihirli dokunuşları ile sunacaklar bizlere. Hemen gelsin o şahane gün işte! 


P.s  Hazırlıklar otelde olacak dolayısı ile kafamdaki soru işareti şu: Sabah beyazlar içindeki gelini evden alma seramonisi. Ardından gün boyu otelde hazırlıklar. Böylelikle sıcakta gelinlik içinde tekrar eve git, oradan tekrar çık gibi hazırlık sonrası koşturmaca yaşanmayacak. Lakin buna baba ne der bilemiyorum! 

15 Haziran 2012 Cuma

Cuma'nın arzu nesnesi

Anthropologie'ye olan tutkumdan bahsetmiştim size şu yazımda. Gün geçmiyor ki sayfalar arasında gezinirken, kendimi kaybederek bir objeye tutulmayayım, yeni takıntım aşağıdaki şahane şey. Mutfağımın dekoru ile alakasız olacağını bilsem de istiyorum onu. Bizimki imkansız bir aşk!




Anthropologie - 1800 $

Yatak ucu pufları

Hazır yatak odalarından bahsetmişken, benim de yatağımın ucuna yaptırmak ya da almak istediğim dekoratif puflardan da örnekler sunmak isterim. Hele ki hayallerde sabahlığı üzerine bırakıp sabah kalktığında üzerine geçirmek varsa tadından yenmez! ( Biz ailecek evde sabahlıksız gezmeyiz de.... :):p )


 Yatak başında kullanılan ayna detayı pek hoş. Perdeler ve mobilyalar siyah yerine daha açık bir renk seçilerek, daha ferah bir hava yaratılabilirmiş lakin, deri pufu sevdim.


Bembeyaz bir yatak odası daha işte. Hele ki o tüylü halı ile puf. Titiz gelinler için muhteşem bir örnek. 


Bir mekanı baştan yaratırken en zor olan kısım elbette olmayanı, bir arada  hayal etmek. Renkler, duvar kağıdı, perdeler, küpler bir arada kullanmak akılma gelmez ama yapılmışını görünce  bayılabiliyorum. 


Alternatif bir ayak ucu obje örneği, farklı olmayı sevenler için...


Çok beğendiğim bir örnek daha. Tabure şeklindeki puflar ile, yatak örtülerinin uyumu bir harika. 


Dekoratif olarak kullanılan puflar yetmemiş, üzerine bir de dekoratif kitaplar ve kase yerleştirilmiş. Benim gibi sakar değilseniz eğer ayak ucunda kırılabilecek objeleri düşünebilirsiniz. 



 Ayak ucundaki puf değil de o yerde yatan pufidik, ne muhteşemsin sen öyle! 


 Yerdeki halı ve karışık desenli koltuk ile biraz yorucu bir örnek olsa da yüksek yatak ve alçak pufların ne kadar şık durduğuna dair bir örnek. 


Avize ile aynı renk puf harika fikir:) 

P.s Fotoğrafların tamamı internette çeşitli dekorasyon blogları ve web sitelerinden alındı. Ancak uzun zamandır arşivimde biriktirdiğim için hatırlayamıyorum ve kaynak paylaşamıyorum lütfen bu konuda beni mazur görün. 

13 Haziran 2012 Çarşamba

Yatak odaları için fikirler

Yatak odası seçme sürecimiz  çok kolay oldu. Ne istemediğimi biliyordum ve gittiğim her mağaza istemediklerimle dolu idi. Bursa İnegöl, Masko, Modoko çok gezdim. Her yerde aynı modeller, aynı tip örnekler. Çalıştığımız mimarlık firmasına yatak odasını yaptırmaya karar verdik. 

Şu an üretimde ve umarım sorunsuz şekilde haftaya evimizde olacak. Bu süreçte tonlarca örnek biriktirmişim haliyle. Tepe tepe kullanın faydasını görün. :)


 Böyle yüksek tavanlarım olsa seçeceğim yatak başı kesinlikle bu olurdu. 


 Bu odanın renklerine bayılıyorum ama eş adayı biraz feminen bulabilir:) 


 Romantik bir duvar kağıdı uygulaması ve nostaljik yatak harika bir kombin. 


 Sabahları bir türlü uyanamayanlara alternatif bir çözüm :) 



 Sarı ve siyahın uyumuna oldum olası bayılırım, araya moru da katınca dahiyane olmuş.


 Hiç titiz değilim ben, bembeyaz odamı pırıl pırıl tutarım derseniz iyi alternatif. 


Başucu konsolu önemli detay. Benim öyle çok ıvır zıvırım oluyor ki başucumda ve böyle bir okuma lambası, benim gibi gece kuşu okuyucular için konforlu bir okuma ortamı yaratmak için illa ki lazım. Dikkat ışık soldan vurmalı. 


Misafir yatak odası için bu örneği beğenip saklamıştım. 


 Hatırlayamadığım konut projelerinden birinin örnek dairesine ait yatak odası. Ünlü konut projelerinin örnek dairelerini bile tek tek gezdim neler uygulanmış araştırdım, gelin görün bendeki arşivi. :) Yatak başının iki yanından sarkıtılan avizelere bayıldım. 

Giyinme ve yatak odamızda hep böyle bembeyaz pufidik halımız olsun istedik, ancak yepyeni yerleri kaplatmaya kıyamadık. Onu bir de temizlemesi var. 


 Sadeliği seviyorum, basic çizgili bir nevresim takımı = şahane bir hava. 


Bu da kokoşellalar için bir örnek. Ayak ucundaki ayna puf dizaynı ile beni benden aldı. 


Renkleri bu şekilde kullanmak aklımın ucundan bile geçmez, lakin bir arada görünce bayılabiliyorum. 


Her yerinden konfor ve zerafet akıyor bu odanın. 
Onlarca fikrim daha var onlar da sonraki yazılarda:)