17 Mayıs 2012 Perşembe

Balayı Sorunsalı Part 1#

aAnlatacaklarım oldukça uzun olunca hazırladıklarımı bölümler halinde yayınlamaya karar verdim :) 

Düğün tarihine karar verdikten sonra, karar verilmesi gereken en önemli şeylerden birisi balayı destinasyonu. Uzun zaman öncesinde verilebilen karar, size nakit olarak geri dönecek malum.J Hem uçak biletleri hem de erken rezervasyon fırsatı ile oldukça farklı bir fiyat almak mümkün erken tarihlerde.  

NE ZAMAN

Biz Ağustos sonu Eylül başı gibi balayına gitmeyi planlamıştık araştırmalara Ocak’ta başladık. Kararı ancak Mart’ta verebildik. 8 olmadı en az 6 ay öncesinde karar vermeli.

NEREYE

Her zamanki gibi karar verdiğimiz yerleri didik didik araştırmaya başladım. Balayı rotası tamamen kişisel tercihlerle ilgili bir durum. Biz yurtdışı olsun, hatta daha sonra da kolay kolay gidemeyeceğimiz bir yer olsun istedik. Dolayısı ile Avrupa ülkelerini direkt eledik. Eğer sizin de bütçeniz el veriyorsa mutlaka ileride görmekte zorlanacağınız bir yeri seçin derim. Çünkü artık Avrupa’ya bayram yılbaşı vb. turlarla çok uygun fiyatlara gitmek mümkün.

www.yolculukterapisi.com

Bu noktadan sonra gittiğiniz yerde ne aradığınız önemli.  Şu hengameden sonra biz çok yorgun olacağımız için deniz kum güneş ve yatış tatilinde karar kıldık. Ancak farklı tercihler için detinasyonlar ararken, YOLCULUK TERAPİSİ bana inanılmaz yardımcı oldu. Balayı sonrasında da minik kaçış seyahatleri ararken faydalanacağım.  

Sonuç olarak hem sık sık gidilemeyecek, hem de dinlence tatili yapılabilecek tropik adalar çıktı karşımıza. Gemi turları ve bir de Amerika Turu vardı lakin,  gemi turları  onların programına uymak zorunda olmak ve her limanda inip şehri gezmeyi gerektireceğinden elendi. Amerika Turu ise bütçemizin daha rahat olduğu bir dönemde gitmişken her bir köşesini görerek, gerçekleştirilmek istenildiğinden ertelendi. :) 


Tropik adalar, tesis detayları, fiyatlar ve bizim kararımız için diğer postlarımı bekleyin. 

P.s. Karar verip de ödemeyi yaptıktan sonra kuş gibi rahatlıyor insan. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder