17 Mayıs 2012 Perşembe

Balayı Sorunsalı Part 3#

MALDİVLER-SEYŞELLER-MAURITIUS        ACABA ?

Balayı rotası için nasıl yola çıktık neleri eledik, nerede kaldık şurada anlatmıştım. İşte devamı:

Sonuç olarak hem sık sık gidilmeyecek hem de dinlence tatili yapılabilecek tropik adalar çıktı karşımıza. Bu noktada WTS, Sinemis Tur ve YKM Tur size yardımcı olabilir, ben her birisi ile görüştüm diyebilirim:)

Seyşeller'in bizim gideceğimiz dönemde yağmurlu olma ihtimali çok yüksekmiş ancak, siz düşünürseniz Banyan Tree ve Four Seasons bizim seçtiğimiz otellerdi. Mart'ta aldığımız teklife göre de 5 gece 6 günlük bir programda oda kahvaltı fiyatları kişi başı 2500-3000€ civarındaydı.

Banyan Tree Seychelles

Mauritius ilginç bir bölge bana biraz arada kalmış imajı verdi çok ilgimi çeken bir tesis de bulamayınca onu da eledik. Her genç kızın hayali Maldivler kaldı elimizde:) Yaptığım araştırmalar sonucunda Maldivler'in tüm tesislerini avcumun içi gibi biliyorum desem yeridir:)  Adanın çok pahalı olduğunu duyunca (malum iyi birer yiyici ve içici yeni evli olacağımızdan) herşey dahil bir tesis daha ucuza gelecekti. 

Yine de oda kahvaltı alternatifleriniz, Türk yatırımı Ayada Maldives daha çok param var lüks beni bozmaz derseniz, W Retreat ve elbette Four Seasons idi. Bu otellerin her birini seçmemizin sebebi önünde kendi havuzunun oluşu ve deniz üstü bungolow olarak konumlanmalarıydı. 


Ayada Maldives

Her şey dahil hizmet veren ve içimize sinen tesis ise Lily Beach Resort oldu. 1 hafta kalırız hem sahil hem okyanus kısmındaki çeşitli odalarından faydalanırız dedik. Teklif topladık karar verdik, en uygun fiyat kişi başı 3700€ oldu. Tabi bu fiyat bizi şöyle bir düşündürdü.  Adada ye iç yat dışında akşam yapılabilecek de hiç bir şey olmadığını giden arkadaşlarımız anlatınca biz bu parayı manasızca vereceğiz dedik ve Maldivler'den de caydık! 

Sonuç olarak o kadar araştıma yapmıştık ve 2 aydır oyalanmaktaydık lakin, sonuç sıfıra sıfır elde var sıfırdı. 

P.s. Seçtiğimiz rotayı da bir sonraki postta anlatacağım! 



1 yorum:

  1. Merhaba yazınızı okudum da bilgilendirme için teşekkürler öncelikle, maldivlerde gerçekten ciddi bir fiyat farkı oluyor kişi başı 3000 eurolara çıktıkça insanı zorlayabiliyor, bende nette araştırma yaparken sıradışı turlar düzenleyen bir site buldum ;

    http://www.entas.com.tr/turlar-11-siradisi-balayi-turlari

    Ama henüz karar veremedik, yorum ve görüşlerinizi beklemekteyiz. teşekkürler

    YanıtlaSil