18 Mayıs 2012 Cuma

Balayı Sorunsalı Part 5#

MUTLU SON BİZ NEREYE GİDİYORUZ ?


Şu kararı verene kadar neler yaşadık anlattım size, şurada ve şurada. Hatta siz yaşamayın diye bir de öneri de bulundum:) O da şurada

Sonuç olarak hiç bir seçenek bizi tatmin etmeyince yeni arayışlar peşine düştük, rotamızı Uzak Doğu'ya çevirdik. Hem görmediğimiz bir bölgeyi görecek hem deniz kum güneş yapabilecektik. Phuket Bali ... araştırmalar sürdü. Çok dingin bir tatil olmamalıydı elbette, balayında meditasyon yapmak gibi bir niyetimiz yoktu. Sizin varsa Bali Ubud Hanging Gardens'ı önereceğim tam bir cennet web sitesi için tık tık.


UBUD HANGING GARDENS 

Arayışlar içinde Tayland'da bir ada olan Koh Samui bulundu, bu arayışta W Retreat Spa'nın web sitesinin hakkını yemeyeceğim. Hangi lokasyonalarda ne şahane tesisleri var Allahım diye aranırken, Koh Samui tesisi için fiyat istedik. Bir de ne görelim Maldivler'den 1000€ aşağıdayız. Bir de Koh Samui hakkında yorumları okuyunca, (ada halkının ne kadar sıcak ve güleryüzlü olduğu, Leonardo Di Caprio - Beach filminde yer alan o muhteşem koyların hemen adanın karşısında bulunan Phi Phi adasında olduğu, adanın ne kadar ucuz olduğu, her gün Thai masajı yaptırabileceğini, gece hayatının renkli olduğunu) gideceğimiz yeri bulmuştuk. Odayı da seçtik tam istediğimiz gibi kendine ait havuzu var falan...

W RETREAT JUNGLE OASIS ROOM 

Sandınız ki oldu bu iş değil mi, olmadı işte:)  Rezervasyon yapılana kadar kendimi araştırma yapmaya devam etmekten alıkoyamadım. Konaklamanın adada çok ucuz olduğunu ve çok lüks tesislerin bulunduğunu öğrendim. Bu noktada da booking.com'a başvurarak adadaki neredeyse tüm tesisleri inceledim, nerenin denizi güzel nerenin odası falan derken X2 Samui'yi buldum. 

X2 SAMUI BEACH


X2 tam bir cennet olarak görünüyor ve W Retreat'den de 1000€ kadar daha ucuz. 6 gece 7 gün, oda kahvaltı, kişi başı 1500€ gibi bir fiyatla Vip Tur'dan aldık balayımızı. Vip Tur hem o bölgede iyi bir fiyat verdi hem de çok yardımcılar tavsiye ederim.

Singapur aktarmalı toplam 13 saat uçuyorsunuz. Dönüş için de sabah erken saatlerde Singapur'da olacağız ve gece yarısı uçacağız ki hazır gitmişken Singapur'u da görelim. Elektronik alışverişini de es geçmeyelim:) Çok ucuzmuş oralarda öyle diyorlar. Yaptığım araştırmalar sonucunda aile bütçemize sağladığım katkı ve kar ile yeni bir laptop denk getirmeyi planlıyorum laf aramızda:)

Şimdi heyecanla o günün gelmesini bekliyoruz, biz düğün gecemizden bir gün sonra uçuyor olacağız, dinlenebilmek açısından sizin de öyle bir program yapmanızı tavsiye ederim. Gidelim görelim tüm detayları paylaşıyor olacağım. 

P.s: Umarım doğru karar vermişizdir ve oralarda aç kalmayız. 




4 yorum:

  1. bız de dun konustuk epey bir ve bangkok-phuket de karar kıldık, tabii ben yıne caymazsam :D

    YanıtlaSil
  2. Bütçe tercih ve zevklere göre dibine karar araştırıp fikir değiştirmekte ben bir zarar görmüyorum:)

    YanıtlaSil
  3. biz maldivler diye düşünyoruz ilk beraber olduğumuz günden beri ancak henüz bununla ilgili bi aksiyon almadık..
    geçtiğimiz ay ewlenen arkadaşlarımız phuket'i tercih etti sizler gibi.. çok memnun kaldılar, resimlerine baktık çok fantastik ve güzel bir tercih olmuş, ancak onlar phuketi birkaç gün daha uzun tutup bangkok'u kısaltabilirdik diye düşündüler döndüklerinde.. bilginize kızlar :)

    YanıtlaSil
  4. Maldivler'de ne kadar kalacağınız önemli akşamları yapacak şey bulamayıp sıkılmak büyük ihtimal! Dolayısı ile iyi düşünmek gerek ödeyeceğiniz miktara değmeli!

    YanıtlaSil