12 Haziran 2012 Salı

Büyük Ev Aletleri

Büyük ev aletleri işini geçtiğimiz gün hallettik:) İhtiyacımız olan 3 parçaydı, evde ankastreler bulunduğundan. Buzdolabı, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi, bir çırpıda hepsini alıverdik. 

Açıkçası şimdiye kadar bu cihazlar ile yakın ilişkimiz olmadı. Zaten beklentiler ne kadar yüksek olabilir ki? Bana göre; eğer ayaklanarak gelip sofrayı toplayabilen ve kirlileri içine kendi kendine yerleştirebilen bir model çıkmamışsa  bulaşık makinesi, bulaşık makinesidir. Dolayısı ile ailemizin yıllardır sorunsuzca kullandığı, gönül bağımız güçlü olan Bosch'tan yana kullandık tercihimizi. 

Çamaşır makinesi ile başlarsak; aslında kullanan arkadaşlarımdan duyduğum bir teknoloji vardı, bundan bahsetmeden geçemeyeceğim: Samsung Airwash özellikli çamaşır makineleri. 

Airwash teknolojisi sayesinde deterjan ve sıcak su kullanmadan yıkama özelliği ile, narin ve henüz tam anlamı ile kirlenmemiş parçalar bir nevi havalandırma, kuru temizlemeden geçiyor ve yeniden giyilmeye hazır oluyordu. Böylelikle yıkanarak yıpranmıyordu. Benim kıymetli bluzlarım var bu şekilde, zor yıkanıp ütülenen. Üstlerine, girip çıkılan ortamlardan sigara kokusu vb. siniyor. 


Samsung WF9700N5W - 900 TL



Ancak biz tüm eşyalarımızın tek bir noktadan alınması, böylelikle servis hizmetinin de tek olması konusunda ısrarlı olduğumuz için, bu lüksten vazgeçtik Akşamdan elde yıkayıp, kurutup, ütüleyecek bir tanecik annem de evde olmayacağı için kendime uygun fiyatlı bir kuru temizlemeci bulsam iyi olacak. 

Gelelim bizim mütevazi makinemize. Seçmek hiç zor olmadı, çünkü kriterler doğrultusunda seçenekleri eleyince elde tek tercih kalıyor. Bosch'ta Haziran ayına özel aşağıdaki makinede kampanya var. 



Bosch WAE20464TR-1049 TL 



7 kg'lık bu makine kampanya ile 6 kg'lık çamaşır makinelerinden daha ucuz. 8 kg'lık ile arasında özellik farkı yok ve 300 TL fiyat farkı var. Banyom beyaz olduğu için beyaz almakta sakınca görmedim. A enerji sarfiyatı özelliğini belirtmeye gerek yok sanırım. Bir de içerisinde koyduğunuz miktarda çamaşırı algılayarak, su ve deterjanı ona göre harcıyor yani çamaşırları biriktirmeye gerek yok. 


Bosch SMS53M48TR - 1312 TL




Bulaşık makinesine gelince, kriterlerim yine belliydi. Az programlı olacak, yeni nesil saçma çatal kaşık çekmeceleri yerine, eski usul sepet bulunduracak ve çelik olacaktı. (Hayatımda gördüğüm en kullanışsız icat sanırım o kaşık çatal çekmecesi bu arada. Kim uğraşacaksa kutusuna dizer gibi çatal kaşıkları tek tek dizmeye. ) Böylelikle yine  seçeneğim teke indi. 

5 programdan az programlı olursa, beyaz dışında boya seçeneğiniz bulunuyor. Ben çelik olsun istedim, dayanıklılık bakımından. Bu yüzden 5 programlı oldu muhtemelen bazı programları kullanmayacağım. Bunun dışında diyelim ki alt bölmeyi doldurdunuz ancak kirli bardak yok. O zaman bölmeleri ayrı ayrı çalıştırabiliyorsunuz. Min. yıkama süresi de önemli o da 55 dk oluyormuş Vario Speed özelliği ile. 

General Electric PJE 25 - 7000 TL 



Buzdolabı konusunda ise uzunca bir süre karasız kaldım. Yukarıdaki şahane ile bir süre aşk yaşadık. Kendisini istiyordum ancak, şimdi mutfağım müsait olsa da ileride ev değiştirirsek kendisini yerleştirmek konusunda sıkıntı çekebilirdim. Yanı sıra sevgili yaz kış soğuk suyu galonla tüketir, su pınarı olması bizim için önemli bir kriterdi. Oldukça yüksek fiyat, ileride kullanım sıkıntısı yaratma ihtimali ve her parçayı aynı marka alma arzusu kendisine sahip olma hayallerimi bir başka bahara erteletti. Sizin kendi eviniz ise ve yeriniz müsait ise kaçırmayın alın derim. 





Bosch KGN57S70NE - 3000 TL 



Bosch'ta gardrop tipi buzdolaplarına da kaymadı gönlüm desem yalan söylemiş olurum. Ancak yukarıdaki cam buzdolabı tasarımı ile benim gönlümü kazanmayı başardı. Her eve de ölçüleri ile uyacaktı. Elektrik tasarrufu gıdayı uzun süre bozulmadan saklama vs. gibi özellikleri de vardı. E daha ne olsundu. Su pınarı mevzusunu başka şekillerde halletmek için yine iş başa düşecekti ama olsundu. Kendisi de alındı. Ve mağazadan mutlu mesut ayrılındı. 

P.s Mikrodalga ihtiyacımızı Bosch'un 560 TL 'lik fiyatını duyunca başka bir markaya bıraktık. Neden öyle pahalılar anlam veremedim. 

P.s 2 Çamaşır makinesi kampanyada olduğundan hiç indirim yapılmıyor ama diğer ürünleri de peşin ödememize rağmen, satıcının deyişine gör kar oranları düşük olduğundan %5 indirim yaptılar. İnandım mı bilemedim. 

2 yorum:

  1. bnm bulaşık makinemde o dediğin çatal kaşık çekmecesinden var ben görüntüsüne vuruldum, nişanlım da bu son model bu olsun dedi aldık. kullananlar memnun bildiğim kadarıyla. hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  2. :) ben biraz tembelim sanırım. İyi günlerde kullanılsın:)

    YanıtlaSil