8 Haziran 2012 Cuma

Gelinlik Mevzusu #2

Hayallerimin gelinliğini nasıl buldum ve nasıl kavuşamadım anlatmıştım size şurada. Bunun ardından bakmak istediğim gelinlikçilerin yolunu tuttum haliyle. Kafama bir kalıp koymadan gitmeye kararlıydım lakin, ne mümkün. Aldım mis gibi işten iznimi, aradım tek tek, netleştirdim randevularımı ve başladım gezmeye. 

Onlarcasını giydim çıkardım. Sadece beğendiklerimi aklımda kalması için fotoğrafladım, diğerlerini unuttum gitti. İşte listem: 

İlk durağımız Beymen Bridal oldu. Nişantaşı Beymen mağazasının üst katında yer alan bu harika mekanda bir sürü gelinlik ve abiye çeşidi bulmak mümkün. Hayallerimin gelinliğine yakın modeller denemeye çalıştık. 

Burada seçtiğim tek gelinlik Romona Keveza markasına aitti.

Romona Keveza/Beymen Bridal 8750 TL 


                     
Sırtına da benim istediğim gibi bir dekolte açmayı denedik.  
                            
             

Ardından Beyaz Butik'e geçtik. Buranın servisinden de modellerinden de hiç memnun kalmadım desem yeridir. Zaten modeller biraz eski gelmişti bana, yardımcı olan arkadaşlar da pek gönülsüz olunca burada tek parça bile beğenemedim. Üstelik artık internetten koleksiyonların tüm modellerini bulmak mümkünken bir de fotoğraf çektirmiyorlar. Anlayacağınız geçtiğimiz yüzyılda kalmışlar. 


Beyaz Butik'i eledikten sonra Vakko Akaretler Wedding House'a doğru yola çıktık. Kesinlikle büyülü bir mağaza. Her katta her kapının ardından tonlarca gelinlik çıkıyor hepsi birbirinden şahane,hepsi dünya markası ancak aradığımı buldum mu bilemiyorum. 

Burada beğendiğim ilk model La Sposa markasına aitti. 


La Sposa/Vakko Wedding 6920 TL


Etek uçlarındaki detaylar harikaydı. 



Gelinliğin benim üstümde duruşuna karar veremedim, bir ağladı gibi geldi. Bir diğerine geçtik:) San Patrick markasına ait bu model yine benim ısrarla gösterdiğim Hayallerimin Gelinliği'ne yakın olabileceği için giyildi. 


San Patrick / Vakko Wedding 6280 TL


Bu gelinlik için de sırt dekoltesi denedik. 


Bu modelin de göğüs dekoltesinin yarattığı hava, çok ağır geldi bana.

Sıra Wera Wang modellerine gelmişti, onlara kim hayır diyebilirdi! Kate Hudson tarafından Gelinlerin Savaşı filminde giyilen efsane pufidik Wera Wang üstümdeydi ve harikaydı! 


 Wera Wang / Vakko Wedding 14.720 TL


Pufidik etekleri ile içinde kendimi tam bir prenses gibi hissettim. Ancak fiyat tabiki de tek gece için yüksek geldi. 2009 yılında çekilen filmde kullanılan 4 senelik gelinlik için bu fiyatı istemeye utanmıyor musunuz kardeşim diyemedim :)


Vakko ardından bir de Pronovias Nişantaşı ziyareti yaptık ki, inanılmaz hayal kırıklığına uğradım. İnternet sitesinde gördüğüm modeller şahaneydi. Uygun fiyata onlarca çeşit bulacağımdan ve  buradan eli boş çıkmayacağımdan emindim. Ancak daha 2012 modelleri bile Türkiye mağazasına gelmemiş ve sipariş için uzun süre istiyorlar. Yanı biz Türk gelinler eski sezon gelinliklerini giymeye mahkumuz, varın bakın internet sitesine 2013 koleksiyonu yayında. Elie Saab ve Manuel Mota koleksiyonları mağazalara hiç gelmiyormuş.Bununla birlikte modeller katalogdan çok farklı kumaşlar çok ucuz duruyor, buna rağmen fiyatların da Vakko'dan aşağı kalır yanı yok. Pornovias'ın da üstü böylelikle çizildi.

P.s. Dünyaca ünlü gelinlik markalarını getiren mağazalar,  sipariş için en az 4 ay istiyorlar. Elleri çabuk tutmak lazım. Ben önümüzdeki hafta bir kez daha gidip şansımı deneyeceğim. Üstümde görüp beğendiğim bir şeyi almak benim için çok önemli. Diktirmek beni çok ürkütüyor.

Ps.2 Sonuç olarak hayallerimin gelinliğine benzeyen modeller biraz kadınsı geldi, benim yapıma uymadı. Kabarık bir modeli de önümüzdeki yıllarda kendi düğünüm dışında giyemeyeceğim için istiyorum, tereddütlerdeyim. 

P.s 3 En iyi servis  Beymen Bridal'da. En çok çeşit Vakko Wedding'de. En büyük hayal kırıklığı benim için Pronovias'daydı. En eski kafa Beyaz Butik'te. 

Umarım önümüzdeki günlerde gelinliğimi bulabilirim.







3 yorum:

  1. Küçük bir bilgi vereyim. San Patrick, La Sposa, Pronovias aynı firmanın farklı markaları sadece türkiye vakko satış hakkını alırken yaptığı anlaşma gereği las sposa ve san patrick'i vakko wedding altında satabiliyorken pronovias markasını korumak zorunda. O nedenle oayrı yine vakko tarafından açılan mağazalarda satılıyor. 3 markanında tüm model ve koleksiyonlarının hepsi barcelonadaki tasarım atölyelerinde tasarlanıp çindeki üretim fabrikalarında 50-300 dolar aralığına dikiliyor. O nedenle bazı modeller katalogtakinden kalitesiz zaten. Bu da benim yakın bir kaynaktan öğrendiğim bir bilgi;)

    YanıtlaSil
  2. Evet zaten birbirini aynısı web sitelerinden aynı kuruma ait oldukları belli, ancak aydınlatıcı bilgin ile nasıl katalogdakinden daha basit durduğunu da anlamış olduk:)

    YanıtlaSil
  3. Ayakkabı nereden bulunur bayanlar? Beyaz ayakkabı da sorunsallar arasında ve bir arkadaşıma seçenek olarak verecek bir yerler aklıma gelmedi yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil