26 Haziran 2012 Salı

Çeyize eklenen parçalar #4 bardak çanak

Sofraların en önemli unsurları bardaklar. Çeyiz alışverişi yapmaya başladığımdan beri tüm serileri tek tek tamamladığım bir KOLEKSİYON var. Ben klasik takımlardan hiç hoşlanmam. Süslü püslü olmayacak, lakin sıradan da durmayacak.

Çeyiz için ana ihtiyaçları paylaştığım bir liste vardı şurada. Bu noktada birincil ihtiyaç misafir sofrasını tamamlaması için kadeh ve bardaklar olacaktı ki kendilerinin tamamını takım halinde bulmak ve de onların işsiz, süssüz püssüz olması pek zor. Adress Istanbul'un tepesinde yer alan kocaman Paşabahçe mağazası alternatif olabilir ancak ben tam aradığımı bulamadım orada da.

Yanı sıra çay ve türk fincanı için alternatifler çay bardakları ve günlük kullanım için de alternatiflere ihtiyacım vardı. Nereden mi başladım :) İşte aşağıdaki parçalardan.


Bir Esse indirimi ziyareti sırasında kendilerini buldum  ve renkleri çok kullanışlı ben bunları her parçayla uydurur kullanırım dedim, böylelikle Sufi serisi ile tanışmış oldum. 






Ardından Sufi serisinin diğer parçalarının takipçisi oldum elbette. Sevgilinin espresso severliğinden bahsetmiştim daha önce. Haliyle Sufi serisinden edinilen ikinci takımım da espresso fincanları oldu. Ardından da çay ve türk kahvesi fincanları. Her biri 6'lı setler halinde satılıyor, en bol çeşiti de ben Masko Koleksiyon mağazasında buldum. 



Koleksiyon - Sufi Espresso Fincanı 


Koleksiyon - Sufi Türk Kahvesi Fincanı 


Koleksiyon -  Sufi Çay Fincanı

Sufi serisinin Irismano adı altında satılan bir de desenli ve renkli modelleri var ki ben onlardan neden almamışım diye de hayıflanmıyor değilim Kendileri gümüş ve gold çizgileri ile misafirlerinizin büyük beğenisini toplayabilir ve mutfağınızın en sevdiğiniz parçaları olabilirler. 



P.s Yemek sofrası için seçtiğim kadehler ve bardakları ile ilgili postu da önümüzdeki günlerde paylaşıyor olacağım. 

3 yorum:

  1. koleksiyonun bardaklarına bayılıyorum, gerçekten bize gelen herkes ama herkes o kahve fincanını soruyordu:) kırılan varya hala mağzaya gidemedim bulamazsam bunlardan alacağım canım hakikaten çook şık, çok güzeller,güzel günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
  2. Özellikle Masko mağazasında bol çeşit var ve yoksa da getirtiyorlardı aklında bulunsun. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. esse.ye gittiğim de mutlaka sorucam bunları son gittiğimde göremedim :) güzel günlerde kullanın hepsi çok güzel :)

    YanıtlaSil